Mi történik, ha a karantén alatt nincs lehetőség otthoni munkavégzésre?

Megérkezett a koronavírus járvány második hulláma, és terjedése erőteljesebbnek tűnik a korábbi időszakban megszokottnál. Mindez az iskolakezdéssel és a nyári szabadságok utáni visszarendeződésekkel együtt gyors és hatékony fellépést kíván meg a munkáltatóktól.
A héten röviden ismertetjük a legfontosabb szabályokat – minden napra egy téma.

 

Amennyiben a karantén alatt nincs lehetőség a munkavállaló foglalkoztatására, még otthoni munkavégzés keretében sem, úgy szóba jöhet a szabadság kiadása is, vagy ha ez nem megvalósítható, akkor a munkavállaló a karantén alatt mentesül a munkavégzési kötelezettség alól, de munkabért erre az időre nem kap.

Társadalombiztosítási szempontból különbséget kell tenni a külföldről történő hazaérkezés utáni hatósági (házi) karantén és a között az eset között, ha a munkavállaló fertőzött személlyel történő érintkezés miatt kerül hatósági (házi) karanténba. A külföldről történő hazautazás után előírt karantén időszaka ugyanis társadalombiztosítási szempontból nem minősül keresőképtelenségnek, így a munkabér mellett még társadalombiztosítási pénzbeli ellátás (táppénz) sem jár a munkavállalónak, és a biztosításának szünetelésére tekintettel a munkavállaló köteles erre az ellátás nélküli időszakra megfizetni az egészségügyi szolgáltatási járadék összegét (ennek összege 2020-ban havi 7.710.- Ft / napi 275,-Ft). Ezt a járadékfizetést a munkáltató átvállalhatja, de erre nem kötelezhető. Az egészségügyi szolgáltatási járadék befizetésével a munkavállaló a társadalombiztosítás természetbeli ellátásaira (így különösen orvosi ellátás) továbbra is jogosult marad.

Ha a munkavállaló fertőzött személlyel való érintkezés miatt kerül karanténba, akkor ennek tartama alatt keresőképtelen lesz és részére társadalombizosítási táppénz jár, de munkajogi szabályok szerinti betegszabadság nem.

Amennyiben a fentiekkel kapcsolatban bármilyen kérdése merülne fel, kérjük, forduljon szokásos kapcsolattartó partneréhez, illetve dr. Szűcs László (e-mail: laszlo.szucs@pwc.com), dr. Zsédely Márta (email: marta.zsedely@pwc.com) ügyvédekhez vagy dr. Szakács Dóra (e-mail: dora.d.szakacs@pwc.com) ügyvédjelölthöz.

Megosztás