Vállalatfelvásárlások (M​&A)

Gondos előkészítés, precíz végrehajtás a hatékony működés érdekében

A költségcsökkentés sok esetben a vállalati struktúrák racionalizálását kívánja meg. Ez beolvadások, összeolvadások, szétválások pontos megtervezését igényli annak érdekében, hogy az átalakítást a legkedvezőbb időzítéssel hajtsuk végre, és az azt követően kialakított struktúra is hatékonyan működtethető legyen. Éppen ezért az ilyen jellegű vállalati átalakítások esetében a megfelelő szervezettség kulcsfontosságú. Mindemellett az is lényeges, hogy az átalakításban részt vevő szereplők megfelelően tájékozottak legyenek, és a saját munkájukat időben tudják teljesíteni.

Felvásárlási tranzakciók során – a megfelelő szándéknyilatkozat elkészítése után – ügyfeleink igényeitől függően teljes körű, vagy ún. „red flag” jelentést készítünk, melyben a leglényegesebb problémákra hívjuk fel a figyelmet. A tranzakciós dokumentáció elkészítésekor mind a jogi, mind az egyéb, adó- és pénzügyi, esetleg környezetvédelmi átvilágításról is gondoskodunk.

Miben segítenek Önnek ügyvédeink?

  • Belső vállalati átszervezésekben Magyarországon és külföldön egyaránt (pl. határon átnyúló összeolvadási tranzakciók);
  • Vállalati felvásárlásokban;
  • Cégek megszüntetésében; illetve
  • Működő cégek társasági és egyéb belső folyamatainak kialakításában.