Közbeszerzés és állami támogatások

A közbeszerzési szabályok megfelelő ismerete napjainkban már nem csak az állami vagy önkormányzati szektorban működő szervezetek és vállalkozások számára fontos, hiszen az uniós források elérésével egyre több piaci szereplő is alkalmazójává válik a közbeszerzési szabályoknak a támogatásból megvalósított beszerzései kapcsán. Piaci szereplőként pedig szinte elkerülhetetlen – üzemmérettől és árbevételtől függetlenül – hogy egy vállalkozás állami illetve önkormányzati megrendelés szállítója is legyen, azaz közbeszerzési eljárásban nyújtson be ajánlatot és kössön szerződést a kiíróval.

Irodánk több mint 8 éve foglalkozik közbeszerzési eljárások lebonyolításával, e körben, több, uniós forrásból megvalósított beszerzés kapcsán is közreműködött közbeszerzési tanácsadóként. A piaci szektorban működő ügyfeleink részére folyamatosan nyújtunk jogi tanácsadást közbeszerzési kérdésekben, és támogatjuk a pályázókat a sikeres részvétel érdekében. Az utóbbi években közbeszerzési minőség ellenőrzési projektekben is részt veszünk, amelyek során alkalmazni tudjuk az uniós jogi és egyéb állami támogatási területen szerzett ismereteinket is.

Széleskörű közbeszerzési tapasztalatainkat egyéb pályázati eljárások során is hasznosítani tudjuk többek között a telekommunikációs szektorban vagy az energia szektorban működő vállalkozások esetén is, valamint speciális ? jogszabály által nem kötött ? pályázati eljárások teljeskörű lebonyolításában is részt vettünk az elmúlt időszakban.

A közbeszerzési területen szerzett gyakorlati ismereteinket szívesen adjuk át a területen tevékenykedő érintett szakembereknek, állandó oktatói vagyunk közbeszerzési ismereteket oktató felnőttképzési intézményeknek is.

Miben segítenek Önnek ügyvédeink?

  • Ajánlatkérői oldalon közbeszerzési eljárások teljeskörű lebonyolítása (közbeszerzési eljárás előkészítése, eljárás lefolytatása, szerződéskötés, esetleges szerződésmódosítás, teljesítéséhez kapcsolódó közbeszerzési feladatok ellátása)
  • Ajánlattevő oldalon közbeszerzési eljárásokban benyújtandó részvételi jelentkezések/ajánlatok összeállítása, közbeszerzési szerződések véleményezése, képviselet a szerződéses tárgyalásokon (bizonyos eljárástípusok esetén)
  • Jogorvoslati eljárásokban való jogi képviselet (előzetes vitarendezés, eljárás a Közbeszerzési Döntőbizottság előtt,bírósági eljárásban való képviselet)
  • Ajánlatkérői oldalon előkészített közbeszerzési eljárások előzetes minőségbiztosítása
  • Közbeszerzési eljárások és kapcsolódó szerződések utólagos ellenőrzése, felülvizsgálata
  • Közbeszerzési képzések, szemináriumok tartása
  • Egyéb pályázati eljárások teljeskörű lebonyolítása, szerződéskötésben való közreműködés