Gazdasági büntetőjog

A büntetőügyek és lehetséges következményeik megfelelő intézkedések hiányában komolyan érinthetik a cég működését

A magyar nyomozóhatóságok az utóbbi időben fokozott figyelmet fordítanak mind a köz-, mind pedig a magánszektorban előforduló gazdasági bűncselekményekre. A 2008-2010 közötti gazdasági válság következményeként előtérbe került a cégek alapításával, működtetésével, értékesítésével, felvásárlásával és felszámolásával kapcsolatos bűncselekmények vizsgálata. Komoly kockázatot jelent, hogy a büntetőeljárások során az érintett cég tulajdonosainak, részvényeseinek is felmerülhet a büntetőjogi felelőssége.

A következmények – kedvezőtlen közhatalmi intézkedések, negatív társadalmi megítélés, a (nemzetközi) jó hírnév elvesztése, valamint pénzügyi és működési nehézségek – sokszor súlyosak és hosszú távúak.

A pénzügyi szektor vállalakozásainak működése során kárt okozó és a hírnevet hátrányosan érintő magatartás büntetőjogi értékelése, bűncselekmény esetén a szükséges lépések megtétele, valamint a büntetőeljárásokban a hatékony sértetti képviselet ellátása alapvető tulajdonosi elvárás a menedzsment felé.

Miben segítenek Önnek ügyvédeink?

  • Szakembereink széleskörű tudásukkal, sokéves védői és egyéb jogi tapasztalatukkal teljes körű, gyors és hatékony jogi segítséget tudnak nyújtani büntetőügybe keveredett magánszemélyeknek és vállalatoknak.
  • Gazdasági bűncselekmények sértettjeinek képviseletét is ellátjuk a nyomozás megindításától az eljárás jogerős befejezéséig. A hatékony sértetti képviselet pedig a büntetőeljárás során nagyban megnöveli az elszenvedett károk enyhítésének, megtérülésének esélyeit.