Új év, megújuló Mt. – „Anyák és apák a munkajogban”

Tisztelt Hölgyem/Uram!

A PwC’s Academy és a Réti, Várszegi és Társai Ügyvédi Iroda PwC Legal nevében meghívjuk Önt „Anyák és apák a munkajogban” című online előadásunkra.

A munka törvénykönyve 2023-tól számos új elemmel bővítette a gyermeket váró, a gyermeket nevelő, valamint a gondozást végző munkavállalók jogosultságait. A új szabályozás nagyfokú rugalmasságot vár el a munkáltatóktól. Fontos, hogy a vállalatok felkészülten és proaktívan álljanak a változásokhoz, és munkajogi folyamataikat a megváltozott szabályokhoz alakítsák. Előadásunkban rendszerbe foglaljuk az új szabályokat, továbbá átfogó képet nyújtunk a szülői vagy gondozói munkavállalói csoportok munkajogi szempontú kezelésével kapcsolatban, rávilágítva az új szabályok adta lehetőségekre, korlátozásokra és kockázatokra is.

Előadóink a következő kérdésekkel foglalkoznak majd:

  • A kismamák jogállása a várandósság bejelentésétől a visszatérésig;
  • A visszatérő kismamákkal kapcsolatos foglalkoztatási kötelezettség,
  • Rendeltetésszerű joggyakorlás a kismamák helyettesítésekor, a rendeltetésellenesség következményei
  • A kisgyermekes szülőket megillető szabadságokkal  kapcsolatos régi-új szabályok: a kismama távolléte alatt felhalmozódott szabadság, az apasági szabadság és a szülői szabadság kiadásával, elhalasztásával, valamint a szabadságok elszámolásával kapcsolatos új követelmények;
  • A kisgyermekes munkavállalók munkaidő-beosztásával kapcsolatos korlátozások a gyermek 8 éves koráig;
  • A kisgyermekes munkavállalókat és a gondozást végző munkavállalókat megillető munkaszerződés módosítási jogosultságok: mikor és milyen szerződésmódosítást kérhet a munkavállaló?
  • A kisgyermekes munkavállalók és a gondozást végző munkavállalók munkaviszonyának megszüntetésével kapcsolatos új szabályok, a visszahelyezési jog;
  • A rugalmas munkafeltételek biztosítása az ESG keretrendszere szerint: miért érdemes már most hosszú távon gondolkodni?

Előadóink a Réti, Várszegi és Társai Ügyvédi Iroda PwC Legal szakértői:

Időpont: 2023. március 21., kedd, 13:00-15:00

Helyszín: online esemény, visszaigazolásban küldött linken
Részvétel: a képzésen való részvétel előzetes regisztrációhoz kötött

Részvételi díj: 19.990.- Ft + ÁFA (Early Bird ár február 15-ig történő jelentkezés esetén: 14.990.- Ft + ÁFA)
Az előadás nyelve: magyar

REGISZTRÁCIÓ

Bízunk benne, hogy Önt is vendégeink között üdvözölhetjük!

Technikai és szervezési kérdésekkel kapcsolatban – az előadás előtt vagy az előadás folyamán – kérjük, lépjen velünk kapcsolatba a hu_pwc.academy@pwc.com e-mail címen.

Megosztás